Fietsen op Ameland

Ameland komt pas echt goed tot z’n recht wanneer u fietst door het landschap van het eiland. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld door VVV Ameland, door prachtige natuurgebieden, duinen en de pittoreske dorpjes die Ameland rijk is.

Meer dan 100 kilometer aan fietspaden op Ameland

Op Ameland zijn er verschillende fietspaden en landelijke wegen die een uniek uitzicht bieden. Omdat er niet veel auto’s op Ameland komen is het hartstikke veilig voor fietsers. Met meer dan 100 km aan fietspaden over het hele eiland is er altijd wel een geschikte route te vinden. Zowel voor de sportieve fietser die zo veel mogelijk afstand wil overbruggen in zo min mogelijk tijd als voor de fietser die rustig wil genieten van de omgeving.

De leukste fietsuitjes

Op Ameland zijn talloze bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Veel van deze bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets. Wij zetten enkele tips voor u op een rijtje:

  • Natuurgebied ’t Oerd
  • Vuurtoren Bornrif
  • De prachtige bossen van Ameland
  • Fietsen langs het strand
  • Korenmolen De Phenix
  • Brandspuithuuske

Uiteraard kunt u ook gewoon de fiets pakken en erop uit trekken. Gaandeweg vindt u vanzelf een geschikte route en komt u ongetwijfeld langs de prachtige plekken van Ameland.

Fiets huren op Ameland

Op Ameland is zijn er diverse fietsverhuurbedrijven waar je naast normale fietsen ook elektrische fietsen kunt huren. Uiteraard mag u ook uw eigen fiets meenemen naar het Waddeneiland. Wanneer u met de boot op het eiland aankomt, vindt u direct enkele bedrijven waar u een fiets kunt huren. Zij kunnen u ook, samen met VVV Ameland, vertellen waar u uw E-bike kunt opladen op het eiland.

Heel veel fietsplezier gewenst op Ameland namens Amelex Bungalowverhuur!